Sådan får du en hyggelig aften med Codenames og andre brætspil

Skal du snart hygge med din familie? Med hele din familie? Måske I skal i sommerhus? Eller fejre jul sammen? Og mangler I noget at lave indendørs? Ved du ikke helt, hvad det skal være? Det kan du hurtigt finde ud af ved at læse med herunder.

I skal nemlig spille brætspil! Det kan være alt fra Codenames til Hint og Ludo og mange flere endnu. Læs med herunder, og find ud af, hvad et brætspil er, hvad Codenames brætspillet er, og læs nogle gode råd til en rolig aften i familiens skød.

Hvad er et brætspil?

Et brætspil er helt lavpraktisk et bræt, som du lægger foran dig og derefter spiller på – gerne sammen med flere mennesker. Brætspil er mange hundrede år gamle og har ikke fået så meget opmærksomhed de sidste mange år, men er nu begyndt at blive populære igen som en modrektion på al elektronikken, der florerer i de vestlige lande.

Det er en hyggelig, sjov og fordybende måde at være sammen på, og det kan især være en god måde at samle familien eller måske vennerne. Brætspil kommer i næsten alle former og størrelser, og grundet dets stigende popularitet, bliver der opfundet flere og flere fuldstændig geniale spil. Blandt disse spil er Codenames brætspillet, som du kan læse mere om nedenfor.

Hvad er Codenames brætspillet?

Codenames er et genialt spil, der går ud på, at to hold dyster om først at få kontakt med deres agenter. Under spillet er det spionchefens opgave at give nogle hints, så resten af holdet kan gætte nogle af de ord, der ligger på pladen. Dog skal holdene være meget varsomme med at gætte, da de enten kan risikere at gætte modstanderens ord eller ramme snigmorderen.

Spillet er for voksne eller større børn, da det kan være en smule udfordrende, og da agenten skal have mange bolde i luften. Men når først du har prøvet at spille det en enkelt gang, er der næsten ingen tvivl om, at du vil have lyst til at spille det igen! Spillet egner sig fint til hyggelige og rolige familieaftener, og hvis der er mange små børn, kan de blot være på hold med nogle voksne, så de også kan være med til at gætte og have det sjovt.

Gode råd til en rolig aften med familien

Det kan nogle gange være svært at overskue en rolig aften, hvis du har en stor familie, og hvis der er mange små børn, og derfor får du herunder nogle gode råd til at overleve sådan en aften:

  • Væbn dig med en masse tålmodighed. Selvom I er familie, kan bølgerne måske godt gå højt, og derfor er det vigtigt at trække vejret.
  • Giv plads til alle. Det gælder både voksne, ældre og børn.
  • Hav en masse snacks klar. Det gør de fleste mennesker glade!
  • Hyg jer med hinanden. Det gør det hele sjovere og hyggeligere.
  • Nyd aftenen i familiens skød. Selvom I er mange, er I garanteret vilde med at hænge ud sammen alligevel.

 

 

Disclaimer

Skriv en kommentar