Den gode låsesmed

Jeg er lige kommet hjem. Har parkeret bilen nede på parkeringspladsen, som ligger ved siden af lejlighedskomplekset. Jeg kan høre, at der er en alarm, der hyler. Tonen bliver stærkere og stærkere jo tættere jeg kommer på min bolig. Jeg bliver helt bekymret for, at det er min alarm. Jeg styrter op ad trappen. Og da jeg når op til 2. sal, kan jeg se, at der har været indbrud. Ikke hos mig. Hos naboen. Han er på ferie. Han har efterladt mig nøglen til hans lejlighed. Jeg har lovet at passe hans potteplanter, imens han er væk. Chokeret ringer jeg til politiet. Jeg tør ikke gå ind i lejligheden. Fortæller politiet, at der åbenbart har været indbrud. De kommer og konstaterer, at det har været professionelle indbrudstyve, der har besøgt min nabo. Hans pc og andre elektroniske genstande er væk.

Dårlige nyheder

Jeg ringer til naboen. Han skal have de dårlige nyheder. Og jeg vil lige være sikker på, at han er ok med, at jeg taler med politiet mv. Min nabo bliver selvfølgelig chokeret, men han er samtidigt også ret cool. Han fortæller mig, at hvis jeg håndterer politiet, hvis de har brug for flere oplysninger, så skal han nok selv tale med forsikringsselskabet. Han har en god forsikring – så han er sådan set ikke helt ulykkelig. Han beder mig, dog om at tjekke, om tyveknægtene også har stjålet hans meget dyre armbåndsur. Det ligger bagerst inde i skuffen nederst i kommoden inde i entreen. Jeg tjekker, imens vi taler. Uret er ikke blevet stjålet. Jeg kan høre, at han ånder lettet op. Vi taler lidt mere om de næste aktioner, der skal tages.

Københavns bedste låsesmed

Han beder mig om at finde en bestemt låsesmed i København, som han kender. Han vil have, at han kommer og sætter en ny lås i hans lejlighed. Han vil tale med ham, inden jeg ringer til ham, så han kan fortælle ham, at det er ok, at jeg får den nye nøgle til døren. Min nabo vil ringe tilbage til mig, når han har talt med låsesmeden.

Jeg venter i en halv times tid igen. Så ringer min nabo og fortæller, at det er ok med låsesmeden. Jeg ringer til ham og fortæller ham, hvor han skal komme og sætte ny nøgle i. Låsesmeden vil komme i løbet af et par timer. Efter tre timers tid er der blevet sat en ny lås i min nabos dør. Jeg har fået nøglen til døren. Og besked på, at jeg ikke må lave en kopi. Det er en registreret nøgle, og hvis der skal laves en kopi, så skal låsesmeden selv lave den og registrere kopien. Fint med mig. Min nabo kan selv bestemme, om han vil have kopier af sin hoveddørsnøgle, når han kommer hjem fra ferie.

Indtil da fortsætter jeg bare med at vande hans potteplanter. Ikke andet. Jeg ringer min nabo op og fortæller, at alt er ok med den nye lås. Jeg har nøglen, og han skal bare ringe til mig og give besked om, hvornår han ankommer. Så vil jeg vente på ham, og han kan få sin nøgle.

Disclaimer

Skriv en kommentar