Helt firkantet kan det siges således, at der er en direkte sammenhæng mellem intelligens og misbrug af stoffer – og for den sags skyld også alkohol. Det er en påstand, der sikkert vil møde modstand, men det er sikkert og vidst, at noget er galt i virkelighedsopfattelsen, hvis man i et oplyst samfund anno 2015 kan finde på at forlyste sig med stoffer som spice, kokain, extacy og for den sags skyld også hash. Det samme med alkohol – at drikke sig i hegnet flere gange ugentligt er så himmelråbende stupidt, at det MÅ bunde i manglende liv på øverste sal.
Skal vi teste vores børn for narko?
Det er jo en evig diskussion, og der er bestemt også tale om et følsomt område, hvor vi dels roder med tillidsbegrebet, og dels roder vi med direkte indgreb i den personlige frihed. Når det er sagt, står tilbage, at det er og bliver forældrene, der er ansvarlige juridisk og moralsk, til den unge er fyldt 18 år.
Spørgsmålet, man skal stilel sig selv som forælder, er: Vil jeg risikere at et misbrug går uopdaget ud i noget alvorligt, blot fordi jeg ikke vil vove at teste mit barn? For os er det et spørgsmål, vi har afklaret for et par år siden, efter vores naboer og gode venner mistede deres teenagedatter, da hun indtog noget Ecstasy, der viste sig at være alt for stærkt. Hun gik i koma, og efter en lille uges tid døde hun.
Det skal siges, at hun var enhvers drøm om den perfekte datter, og ingen havde anet uråd om, at hun overhovedet kunne finde på den slags. Men det kunne hun, og det døde hun af. Samme dag købte vi et sæt narkotest, som vi siden har testet vores to teenager med nogle gange. I starten var de ikke så glade for det, men u er det bare sådan, det er. Faktisk har de begge udtrykt, at det er en moralsk støtte for dem, at de ved, at de kan blive testede når som helst.
Må vi høre, hvad du gør i din familie?