Markedet for foredragsholdere

HR afdelingen, hvor jeg er ansat, har fået opgaven med at finde foredragsholdere til en række  seancer hen over vinteren, et tilbud medarbejderne i virksomheden får hvert tredje år. Vi er 200 ansatte, og det er indlysende, at der er mange forskellige ønsker om tema og indhold i de kommende seancer. Derfor er det samarbejdsudvalget, der beslutter temaet, derefter er det os i HR afdelingen, der undersøger markedet af foredragsholdere og indhenter  tilbud. Og vi benytter altid firmaet Athenas til at finde foredragsholdere.

Samarbejdsudvalget har denne gang peget på emner som sund livsstil, glæde og humor, hvilket jeg synes er et godt valg, netop fordi jeg tænker, at sund livsstil ikke nødvendigvis behøver at handle om kost og motion, men om betydningen af at føre glæde og humor ind i sin hverdag. Det betyder, at jeg skal have fokus på peptalk, men på den seriøse måde således at vi alle går fra foredragene med noget at tænke over og noget, vi kan anvende i vores dagligdag både hjemme og på job. Dog synes jeg, at et af foredragene gerne må handle om kost og motion, fordi vi alle har godt af gang på gang at få repeteret disse vigtige faktorer i vores livsstil.

I dag var jeg i kontakt med et par udbydere og fik hurtigt deres forslag og tilbud på mail. Når et firma responderer hurtigt, opfatter jeg firmaet som seriøst og kompetent. I morgen går jeg i direkte dialog med de udbydere, jeg har hørt fra, for at finde kompetente foredragsholdere til vores foredragsaftner i den kommende vinter.

Men inden da har jeg her i aften siddet og nærlæst det materiale, jeg har modtaget fra de nævnte to udbydere, og der er bestemt flere muligheder, som ligger indenfor de temaer, som samarbejdsudvalget har peget på.

For eksempel vil det selvfølgelig være oplagt at entrere med den kendte foredragsholder Chris MacDonald, der jo er kendt af de fleste danskere som en mand, der virkelig ved noget om sund livsstil. Jeg har endnu ikke selv haft fornøjelsen af at overvære et foredrag af ham, men jeg har som så mange andre set ham optræde på tv, så jeg er ikke i tvivl om, at han kan holde sin tilhørere i ånde.

Jeg frygter en smule, at han vil være en temmelig dyr herre at hente som foredragsholder, for jo mere kendt man er, des højere er prisen normalt. På den anden side har vi et ganske pænt budget at gøre med, så hvis det overhovedet er muligt, vil jeg gå ind på MacDonald.

En anden mulighed i forbindelse med et tema om glæde og humor kunne være skuespilleren Jens Arentzen, som også er nævnt i det materiale, jeg har fået fra udbyderne. Han er i forvejen en populær figur, der for alvor fik slået sit navn fast i kraft af sin medvirken som den unge Ulrik i Danmarks vel nok største tv-serie nogensinde, Matador.

Det er selvfølgelig ikke nok at være et kendt ansigt, men jeg har fra en kollega i København hørt, at han er en medrivende og meget underholdende foredragsholder. Og apropos medrivende foredragsholdere: Manden bag det her firma  er også forrygende på en scene.

Måske har du også lyst at læse:

[related_posts limit=”3″ image=”0″]

Disclaimer

Skriv en kommentar