Elektrikeren siger

Vores svigersøn, William, er en særdeles foretagsom ung mand i 30’erne. Han er uddannet elektriker, men han har nu mere eller mindre opgivet at fungere som håndværker. For få år siden fandt han ud af, at der er et ret stort behov for assistance til mennesker, der går meget op i it. Mange ønsker at koble flere computere sammen, andre at etablere trådløst netværk i deres hjem, men for en del kniber det med at finde ud af de ofte komplicerede opgaver, der kommer i den forbindelse.

Derfor oprette William sit eget lille firma med kun ham selv beskæftiget. Hans firma tilbyder dels assistance til folk hjemme på deres private adresser, dels har han en lille detailbutik, hvor han sælger alle de varer, der knytter sig til it-anlæg.

Jeg må indrømme, at jeg blev noget forbavset, første gang han viste mig sit varelager. Jeg havde for eksempel ikke på forhånd nogen ide om, hvor mange forskellige typer kabler, han er nødt til at have på lager for at leve op til kundernes behov.

Som så mange har oplevet, sker det også, at batteriet i en bærbar computer med tiden bliver lidt træt og ikke længere leverer den kapacitet, som det gjorde, da computeren var ny. Så længe man bare bruger sin bærbare computer derhjemme, er det jo ikke noget problem at forbinde den med opladeren og få strøm til maskinen ad den vej, men har man behov for at bruge den som det, den egentlig er beregnet til, nemlig at tage med og for eksempel bruge den i bilen under en pause eller sidde i et fly og passe sit arbejde er man afhængig af, at der er tilstrækkelig kapacitet i batteriet.

Derfor har William faktisk en ganske pæn omsætning i genopladelige batterier til computere, og han har så i øvrigt udvidet sortimentet med batterier af en lang række andre typer.

I mine øjne er det en lidt spændende verden, for man kan jo med moderne teknologi opnå næsten enhver form for arbejdsmæssige facilitet, man kan ønske sig. William har da også hjulpet os herhjemme med at skabe et trådløst netværk, så min kone og jeg kan bruge både vores stationære computer og den bærbare på samme tid. Tidligere var den ene af os for eksempel afskåret fra at gå på internettet, hvis den anden var i gang med et eller andet på computeren.

Da vi forleden dag havde besøg af vores datter og svigersøn, fortalte William, at han havde taget et helt nyt sortiment ind i sin forretning. Baggrunden er, at en af hans leverandører af kabler, en virksomhed i Taiwan, har startet en produktion af LED belysning.

Det er simpelthen fremtiden, mener William, for ganske vist er LED pærerne ret dyre, men mange har alligevel indset fidusen ved at investere i dem, for der er store besparelser at hente på elforbruget.

Og når disse pærer er så dyre, hænger det bestemt også sammen med pænt store avancer, og dem vil jeg da også gerne nyde godt af, fortalte William med et smil.

Disclaimer

Skriv en kommentar