Musik er magi

Det var nærmest som en slags deja-vu, da min kone og jeg i går var på besøg hos min bror og hans familie. Mine nevø, Asger, på 13 år, skulle vise os sine færdigheder på det keyboard, han for ikke så længe siden fik i fødselsdagsgave. Det var hans koncentrerede ansigtsudtryk, mens han spillede, der fik mig til at tænke tilbage på min musiklærer i folkeskolen for mange år siden. Han havde det samme koncentrerede udtryk i ansigtet, når han på sin violin akkompagnerede til den daglige morgensang.

Asger er en helt almindelig dreng, der bare er vild med alle former for musik. Lidt usædvanligt for hans alder, spiller han også en del klassisk musik, og vi er i familien ikke i tvivl om, at han har en karriere som musiker foran sig.

Selv har jeg vistnok spillet en lille rolle i hans kærlighed til musik. Da han var 8 år, gav jeg ham et trommesæt i julegave, og min bror og svigerinde fik den juleaften et noget anstrengt udtryk i ansigtet ved tanken om den larm, der søn kunne få ud af sådan et trommesæt.

Men det viste sig hurtigt, at knægten har øre for musik, og i de mellemliggende år har han været omkring flere forskellige musikinstrumenter, som han også har dygtiggjort sig i. Men nu er det helt tydeligt violinspillet, der interesserer ham mest. Han får professionel undervisning, og han er meget flittig med at øve sig. Hans musik lyder da også særdeles professionel, så det er en nydelse at lytte til. egentlig imponerende, når man tænker på, at han køber alle sine instrumenter og guitarer billigt online hos Danguitar.

Om han ender som professionel musiker – ja  det må tiden jo vise, Men gør han, bør han i hvert fald sikre sig, at han er medlem af en god a-kasse, for det er jo en ganske ustabil branche.

Disclaimer

Skriv en kommentar