Den Gyldne Stat Californien

Californien også kaldet ”Den gyldne stat” er den mest folkerige stat i hele USA. Derudover er staten med det andenstørste areal i landet.

Med så stort et område er det rigtig mange ting at give sig til, og Californien er bl.a. kendt for, at være staten, som skuespilleren Arnold Schwarzenegger var guvernør i for 2 perioder.

Californien er et fantastisk sted, at tage hen på ferie, fordi alt ligger indenfor rækkevidde. Alle de store byer i Californien ligger i kørselsafstand fra hinanden, hvilket giver rig lejlighed til, at leje en bil, og laver en rundrejse rundt i det fantastiske Californien.

Oplevelser når du rejser til Californien

Der er mange forskellige oplevelser i Californien, og lige nu kan det selvfølgelig godt virke ret uoverskueligt med alle de muligheder, men her vil jeg lige ridse nogle af dem op for dig.

Når du rejser til Californien er det ideelt, at du besøger stranden og slikker noget sol. Den sydlige del af Californien har sol hele året rundt, og mange rige mennesker flytter derned i dette område om sommeren.

Hele vestkysten af Californien er fyldt med lækre badestranden og krystalblåt hav.

Noget andet du også bør overveje er helt klart Grand Canyon, som er en kæmpe kløft, der er over 1.500 meter dyb og er idag lavet om til en nationalpark med navnet Grand Canyon National Park. Dette område er over 450 kilometer langt og 25 kilometer bredt. Det er kæmpe stort og så hamrende fantastisk, at stå og kigge ud over området.

Er du til naturoplevelser kan vi også anbefale dig, at besøge Yosemite national park samt Death Valley.

Byer du skal besøge når du rejser til Californien

Når du rejser til Californien er der en hel række byer du bør overveje at besøge. Det er store byer og de ligger som sagt indenfor en okay kørselvidde.

Byer der er værd at besøge:

Las Vegas: Las Vegas er byen der aldrig sover. Byen ligger i Nevada og kan super nemt besøges når du rejser til Californien, da det ikke ligger ret langt væk. Byen er kendt som spillebyen over alle i verden. Der er kasinoer spredt overalt i Las Vegas, og byen er kendetegnet ved blinkende neonskilte overalt efter mørkets frembrud.

Los Angeles: Byen er kendtetegnet ved sin korte betegnelse L.A og er en af de sydligste byer i staten Californien. Byen har endda sit helt eget flag, og derfor kan man godt få fornemmelsen af, at man er kommet til et helt andet land, når du bevæger dig ind i Los Angeles. Du finder to verdenskendte bydele i Los Angeles nemlig Hollywood og Beverly Hills.

San Francisco: Der er mange attraktioner i San Francisco og en af dem er Golden Gate Bridge, som kun ligger ca. 5 kilometer fra centrum af byen, og da broen blev færdig i 30’erne var den verdens længste hængebro, og idag er den et symbol på Californien. Du har mulighed for at besøge det meget kendte fængsel Alcatraz i San Francisco, som har øgenavnet “The Rock”. Dette fængsel er verdensberømt for at være et af verdens mest sikre fængsler og nogle af verdens mest eftersøgte forbrydere som Al Capone og Franklin Stroud har siddet i Alcatraz. Fængslet blev dog lukket ned i 60’erne.

Disclaimer

Skriv en kommentar