Motion er vigtig

Jeg tror vi alle kan blive enige om at motion er vigtig. Det får man tudet ørene fulde med både i blade, radio og TV. Det er faktisk umuligt at gå på indkøb uden at jeg på nogen måde bliver konfronteret med at man skal dyrke motion. Tager man en tur i netto eller fakta, så er der pludselig tilbud på løbetøj, pandebånd eller lygter til løbeturen om vinteren. Selvfølgelig er jeg da også med på den bølge. Jeg både løber, cykler og ikke mindst så bruger jeg en del tid på at være i det lokale fitness center.

Det er et af de der DGI centre, hvor man kan komme som lokalbeboer ude på landet og blive centerbums for stort set ingen penge. Det koster mig 130,- om måneden og for det kan jeg deltage i alle de hold jeg vil og jeg kan komme og træne nærmest i døgndrift. Det er intet mindre end genialt.

Jeg er typisk dernede to-tre gange om ugen. Det er jo vigtigt at kroppen den når at restituere sig imellem de enkelte træninger. Men det jeg egentligt ret så hurtigt fandt ud af var at det var en god og stor fordel at jeg hvergang skrev ned hvordan jeg trænede. Altså – hvor langt cyklede jeg, hvor meget vægt havde jeg på pull ups og den slags. Det gjorde at jeg havde nemmere ved over tid at se om der skete fremskridt. Jo bevares – jeg kunne jo kigge på min krop og se der skete noget – men jeg ville gerne kunne se at jeg var steget i eksempelvis vægt eller antal gentagelser.

Så til at starte med der havde jeg en lille fedtet seddel med, hvor jeg kunne sidde og notere på. Det fungerer sådan set også ok – men den har det med at blive lidt fedtet, krøllet og ikke mindst at blive væk fra gang til gang. Så jeg har i stedet udviklet et helt simpelt excel ark til at nedskrive mine træningsresultater i. Det betyder i praksis at når jeg kommer hjem fra træningscenteret så kan jeg skrive alle mine resultater ind i Excelarket. Her kan jeg så efter noget tid se resultaterne og ikke mindst se om jeg stiger i styrke og antal.

Det er ikke just fordi det har krævet den store exceleksamen at lave dette ark – da selve arket til indtastning af data blot er et simpelt skema. Dog er jeg så meget excel ekvilibrist at jeg jo selvfølgelig bliver nødt til at sætte mig ned og lave ekstra gejl i arket – bare fordi jeg kan!

Jeg har eksempelvis lavet grafer over, hvor meget jeg på de enkelte træningsformer er steget i både vægt og antal, så det er nemmere for mig at holde øje med om der overhovedet sker noget. Der er faktisk rigtigt mange ting man kan gøre ved hjælp af lidt simpel statistik i Excel. Eksempelvis kunne jeg jo finde ud af om der er nogle dage jeg træner mere end andre. Ved ikke helt hvad jeg skulle bruge informationen til – men omvendt, som excel nørd så skal man da vide den slags.

Disclaimer

Skriv en kommentar