Arven gav nyt tøj

Vi har mistet vores kære gamle farmor. Hun blev 91 år gammel og havde skrantet noget på det sidste, så hendes død for godt tre måneder siden kom langt fra uventet. Men farmor, der er vores teenagebørns oldemor, var en elskelig dame, der gennem årene har taget sig meget af børnene og altid været klar til at træde til, hvis vi manglede pasning til dem, da de var mindre.

Farmor har altid levet et sparsommeligt liv, selv om hun aldrig har haft grund til at mangle noget. Resultatet af hendes noget nøjsomme livsførelse er, at hun har efterladt sig en ganske pæn sum penge, hvoraf halvdelen går til min mand.

Mens skifteretten har arbejdet med sagen, har min mand og jeg nogle gange talt om, hvad vi kan finde på at bruge pengene eller nogen af dem på. Vi mangler egentlig ikke noget, så der er ikke noget oplagt projekt, vi kan kaste pengene efter.

Det var min mand, der kom på den ide, at vores to piger, Rikke og Trine på 17 og 15 år, skulle forkæles lidt. De kunne hver få en sum penge til at købe noget smart tøj, for det er nok på den måde, man i øjeblikket kan glæde dem allermest. Og du skal selvfølgelig også have noget smart, hvis der er noget, du ønsker dig, sagde min mand med et smil.

Den slags kan man jo ikke protestere imod, og vi aftalte, at der skulle afsættes 10.000 kroner til hver af os tre piger til indkøb af tøj. Vi ventede, indtil skifteretten frigav arven med at fortælle det til pigerne, og da de endelig fik det at vide, var de selvfølgelig ellevilde.

Samme aften satte Rikke og Trine sig sammen med mig ved computeren for at finde noget rigtig smart tøj. Det er nemlig sådan, at vi de seneste år primært har handlet i forskellige webshops, når der har skullet købes nyt tøj.

Rikke og Trine var ikke i tvivl om, at de ville søge efter tøj af det danske mærke Whiite tøj, som de begge to er meget begejstrede for. Selv var jeg en smule i tvivl om, hvad jeg havde mest behov for, idet min garderobe egentlig er ret omfangsrig, fordi jeg er en klovn til at få smidt gammelt tøj ud. Og da min vægt er meget konstant, kan jeg stadig bruge tøj, jeg købte for en del år siden.

Men jeg kom dog i tanker om, at jeg trænger til en rigtig varm frakke eller lang jakke til vinterbrug. Da jeg nævnte det for pigerne, sagde de begge to straks, at så skulle jeg finde noget fra Parajumpers tøj, for det er altså bare SÅ smart, som de udtrykte det.

Vi købte ind med arme og ben, for det var jo meningen, vi skulle forkæle os selv med pengene fra arven. Vi skrev ned, hvor meget vi brugte, og det viste sig, at der også kunne blive til nogle smarte smykker fra den danske smykkedesigner Julie Sandlau, som også var pigernes valg af den slags.

[box type=”note” size=”large” border=”full”]I dag er det ganske almindeligt at købe både tøj og smykker på nettet. Gode sikkerhedsforanstaltninger vedr. betaling og en stor konkurrence har gjort, at der ofte er penge at spare ved at købe online.[/box]

Disclaimer

Skriv en kommentar