Små zoologiske haver i Danmark

I Danmark kender de fleste til de store zoologiske haver som eksempelvis Aalborg Zoo, København Zoo og Odense Zoo.

Men udover de store zoologiske haver, så findes der også mange gode mindre zoologiske haver, som man oftest kalder for en Mini Zoo.

Hobro Mini Zoo

Hobro Mini Zoo er omgivet af natur, hvor søer og planter er med til at give de rigtige omgivelser for fugle og andre dyr.

Hos Hobro Mini Zoo har de en kyssende lama. Det er en lama, der ikke spytter, men som gerne giver de besøgende et smækkys på kinden.

De har en legeplads til børn, hvor der blandt andet er en hoppepude.

Der er dværg-geder og gnavere, som man må gå ind til og klappe.

Nymarksminde Mini zoo

Nymarksminde mini zoo er en del af en større farmpark, som udover selve zoo også rummer bl.a. en stor fodboldgolfbane med 18 huller, et stort legeområde samt overnatningsmuligheder i form af f.eks. bondegårdsferie og bed and breakfast.

Dyrene i Nymarksminde mini zoo er primært kendte danske dyr.

Nymarksminde Mini zoo ligger ca. 10 min. kørsel nord for Aalborg i et naturskønt område ved Vodskov.

Skærup Zoo

Skærup Zoo har mere end 100 forskellige dyrearter. De har forskellige aber, Atai Los, en fiskekat, jaguarer, fennek ræv og forskellige slags kænguruer.

De har også husdyr som minigrise, geder og ponyer.

De har mange dyr, som man normalt ikke ser i en zoologisk have.

Blåvand Zoo

Hos Blåvand Zoo er det eneste sted i Danmark, der har hvide løver og røde kæmpe kænguruer. Derudover har de slanger, æsler, aber, lamaer, heste og grise. Rundt omkring i deres Zoo har de legepladser, så man kan tage en lille pause.

Andre gode zoologiske haver

Udover de overnævnte zoologiske haver, så findes der mange andre gode og mindre kendte zoologiske haver rundt omkring i Danmark.

Det er vigtigt, at man støtter de små zoologiske haver, så de kan blive ved med at eksistere og fortsætte med at give fantastiske oplevelser til de mange besøgende, som hvert år kommer forbi.

Disclaimer

Skriv en kommentar