Invester i dit syn

En af vores vigtigste sanser er synet! Bevares – det er ikke sjovt at miste hørelsen, smagssansen eller følesansen, men intet er mere lammende eller mere begrænsende end at miste synet helt eller delvist. En død kan sagtens fungere nogenlunde fornuftigt, men er du først blind, er det umådeligt vanskeligt at orientere sig for eksempel. Derfor er dine øjne noget, du bør investere både tid og penge i!

Gå til øjenlæge jævnligt

En af de vigtige tiltag du kan tage, er at gå til øjenlæge en gang årligt. Her kan du blive undersøgt for begyndende problemer, der ka afhjælpes, inden de begynder at påvirke dit syn. For eksempel får du målt trykket i dine øjne, så du kan komme i behandling, inden du udvikler det, der kaldes for glaukom eller bare grøn stær – læs mere om grøn stær her.

I Danmark er det ikke kutyme at få målt trykket i det indre øje hos optikeren – dette til forskel fra mange andre europæiske lande samt USA; hvor det er standard at blive undersøgt for dette ved et besøg hos optikeren. Da et forhøjet tryk i øejet er absolut og fuldstændigt uden symptomer af nogen art, kan man gå med det i årevis, og opdager det først, når skaden ER sket. Og skaden på synsnerven er uoprettelig!

Øjenlægen tjekker også mange forhold, og den tryghed, der ligger i at få tjekket tilstanden i de ekstremt vigtige øjne, er guld værd. Desværre er der ikke blot fri adgang til en gratis øjenlæge til et årligt tjek i verdens hårdest beskattede land, hvorfor du er nødt til at gå til en af de private øjenlæger.

Det koster lidt, men det er markant billigere end at tage din bil til et serviceeftersyn, og igen: Langt de flste sygdomstilstande i øjne kan findes og helbredes, før de giver nogen effekt på dit syn – og mange af dem kan IKKE reverseres, når først skaden er sket.

Lad det være mit råd til dig i dag i denne serie om, hvordan du bedst kan investere: Invester i et godt syn og et vedvarende godt syn i alderdommen!

Disclaimer

Skriv en kommentar