De tunge øjenlåg

Hvad er årsagen til, at mine øjenlåg føles så tunge, og jeg konstant ser træt ud? Jeg har googlet mig frem til, at der kan være flere årsager.
Der kan være mange grunde til at dine øjenlåg føles tunge. Du kan have poser under øjnene eller have hængende øjenlåg. Dette kan være medfødt, eller det har udviklet sig i takt med, at du bliver ældre. Det skyldes som oftest en svaghed i musklerne i øjenlåget – den muskel, der åbner dine øjne.

Øjenlåg kan også føles tunge, hvis der er overskydende hud på det øverste øjenlåg. Dette kan ske i takt med alder og kan korrigeres med øjenkirurgi.

Tørre øjne eller allergi i øjnene kan også gøre, at øjenlågene føles tunge. Dette kan behandles med øjendråber. Endelig er der en tilstand kaldet blepharospasme, hvor der er ukontrollable spasmer af øjenlågene, der tvinger dem til at lukke. Denne tilstand kan behandles med injektioner.

  • Øjenlåg kan også blive tunge, når vi er trætte. Tyngde af musklerne omkring øjnene, herunder de muskler, der åbner det øverste øjenlåg, ligner træthed i enhver anden muskel i kroppen. Øjen- og pandemuskler er særligt tilbøjelige til træthed, fordi de er aktive i de fleste af vores vågne timer. I løbet af dagen kan de føles tunge, præcis som vores arme og ben gør.

    En sådan følelse kan forværres af generel træthed, herunder mangel på søvn, eller ved for eksempel mange timers arbejde og fokus ved en computerskærm. Hvis du har overskydende hud ved øjenlåget eller fedtpuder under øjnene kan denne fornemmelse forstærkes. Kroniske allergier og sinusinfektioner kan også forværre tyngden, og overdreven solbrug kan forårsage at øjenlågene hæver og dermed øge sandsynligheden for, at hængende øjenlåg vil forstyrre dit syn.

    Selvom tunge øjenlåg typisk ikke indikerer et underliggende medicinsk problem, kan nogle sygdomme give hængende øjenlåg. Et slagtilfælde eller en muskulær lidelse, kan skade ansigtsmusklerne eller deres nerver og forårsage hængende øjenlåg som kræver indgreb som fx ansigtskirurgi eller for eksempel Botox indsprøjtninger.

Tunge øjenlåg kan skyldes så mange forskellige ting, så en undersøgelses af en øjenlæge er absolut anbefalelsesværdigt. Din øjenlæge vil være i stand til at guide dig til anbefalinger til løsninger. Det kan være operation eller anden behandling. Læs mere om tunge øjenlåg her.

Disclaimer

Skriv en kommentar