Øjenbehandling med akupunktur?

Min bedstemor på 77 år har i nogle år døjet med et dårligt syn. Hun har selvfølgelig været hos en øjenlæge, men her fik hun den besked, at der var tale om en form for aldersbetinget forkalkning i øjnene, som man desværre ikke kan gøre noget ved. Hun har affundet sig med den nedsatte synsevne, men det generer hende en hel del i det daglige, fordi hun for eksempel er nødt til at bruge en lup, hvis hun skal løse en kryds og tværs.

Men ved en tilfældighed opdagede jeg, at nogle i Valby  faktisk foretager en behandling mod den slags forkalkning, som bedstemor er ramt af med akupunktur. Jeg opdagede det, fordi jeg konsulterede klinikken for selv at forsøge mig med rygeafvænning med akupunktur.

Jeg var kommet lidt i god tid og sad i venteværelset og kiggede i en folder, hvori klinikken beskrev de forskellige behandlingsformer, den tager sig af. Jeg var noget overrasket over, hvor mange forskellige slags dårligdomme, men åbenbart kan afhjælpe med den ældgamle, kinesiske behandlingsform.

Det var i den folder, at jeg faldt over et afsnit om øjensygdomme behandling med akupunktur, og jeg kom straks til at tænke på min bedstemor og hendes dårlige syn. Så da det blev min tur til at komme ind til en behandling, forklarede jeg lægen om min bedstemors problemer og spurgte, om han mente, at en behandling med akupunktur kunne have en gavnlig virkning på hendes øjne.

Lægen forklarede mig, at der efter hans mening ville være en temmelig stor chance for, at en behandling kan hjælpe bedstemor, så han anbefalede i hvert fald, at vi skulle prøve. Han fortalte mig, at der ved den type behandling ikke er tale om at stikke nåle ind i selve øjeæblet, men derimod at påvirke de mange nerver omkring øjeæblet med akupunkturen.

Den forklaring fik jeg, mens jeg selv var kommet til at føle mig som en si, da lægen havde stukket et antal nåle ind i mig i forsøget på at fjerne min trang til tobaksrygning. Mit eget ønske om at kvitte smøgerne gled på en måde lidt i baggrunden for mig, for jeg blev helt opstemt ved tanken om, at jeg måske kunne hjælpe min bedstemor ved at give hende en behandling hos akupunkturlægerne.

Da jeg senere snakkede med bedstemor om mine planer, var hun i første omgang ikke specielt begejstret ved udsigten til at få stukket nåle ind i sig, men jeg fortalte hende, at det var så godt som smertefrit, da jeg selv fik behandling, og efterhånden kom hendes ønske om at få et bedre syn til at overskygge hendes frygt for nålene, så hun gik med til, at jeg bestilte en tid til hende på klinikken.

Jeg skal køre hende derind i morgen, og jeg er meget spændt på resultatet, for det vil jo være lidt af et mirakel, hvis hun får et mærkbart bedre syn efter behandlingen. Jeg glæder mig også over, at min egen rygetrang nu er mærkbart nedsat, og det er over en uge siden, jeg røg min sidste cigaret.

Disclaimer

Skriv en kommentar