Guitar til børn

Ok, så er den gal igen. Min lille pige er lige kommet hjem efter en weekend hos sin far. De har vist nok hørt en del musik. Og gamet. Hun er i hvert tilfælde helt oppe at køre over, at han har givet hende en børneguitar. En billig en kunne jeg forstå, efter at jeg havde talt med ham om det. Det er sådan en western børneguitar, og hun spiller kun en melodi: ”Don’t fence me in… ” Jeg er træt af at høre den melodi igen og igen. Men det er den eneste, hun kan huske lyrikken til. Og så synger hun ret falsk. Mindst 1 tone for lavt i forhold til det, hun spiller på guitaren. Det driver mig til vanvid.

Hvad gør jeg?

Jeg kan jo ikke tage guitaren fra hende, så hvad gør jeg. Hverdagen er hektisk, og hvis jeg som alenemor skal kunne holde til det hele, så er jeg altså nødt til at få lidt fred fra min datters musikalske udfoldelser.
Jeg har talt med hende om, at hun skal lære at spille nogle flere forskellige melodier. Det siger hun ja, det vil hun godt, til. Men det sker ikke. Dels fordi jeg ikke har tid til at hjælpe hende med at finde en god, guitarlærer, dels, fordi hendes far ikke er til at stole på. Han siger hele tiden, at han nok skal lære hende, nogle andre tunes, men det sker bare ikke. (Han er selv musiker – og dygtig. Men har sine egne problemer.)

Nu er jeg blot nået til det punkt, hvor det ikke er til at holde ud for mig længere. Jeg har virkeligt tænkt på at sætte en annonce i den lokale avis: Salg: Børneguitar, Western” og så forlange en rimelig sum penge for den. Men gør man det overfor sin lille pige? Jeg ved jo, at hun er glad for den. Tager jeg den bare fra hende, fordi jeg er træt af at høre på ”Don’t fence me in”?

En børneguitar

Det tror jeg ikke, at jeg kan tillade mig selv. Men hvad nu, hvis jeg køber en anden børneguitar til hende. Måske en traditionel spansk guitar. Kunne han – min eks – så ikke lige tage sig sammen og lære hende to, eller tre tunes, så der kommer lidt variation i musikken herhjemme?
Jeg ved det ikke. Jeg vil ikke såre min pige. Jeg vil sådan set heller ikke såre min eks. Men jeg er nødt til at finde en løsning. Hvad ville du gøre? Ville du bare gemme guitaren væk og lade, som om du intet ved, eller hvad? Ville du måske tage guitaren i dine arme og selv begynde at spille på den (Don’t fence me in), eller ville du give den væk til velgørenhed og købe en ny og bedre børneguitar til dit barn?

Et eller andet sted, så tror jeg, at jeg ender med at gøre dette her: Sætte den gamle børneguitar til salg via lokalavisen og, så samtidigt finde en bedre børneguitar, som kan stemmes ordentligt, og som vil give hende glæde fremover. Altså når den gamle er solgt.

Disclaimer

Skriv en kommentar