40 år med kjoler

Efter 40 år på konfektionsfabrikken Kjoler til Kvinder havde min chef anmodet om at få tildelt mig dronningens fortjenstmedalje. Min chef trådte ind i afdelingen og bad mine kolleger og mig om at komme op i kantinen, hvor der ventede en overraskelse. Kantinen var udsmykket med smukke røde og hvide roser, et bord var stillet op med glas og champagne, og på et andet bord var der Tapas. Min chef og vores tillidsrepræsentant holdt hver sin højtidelige, men ind imellem morsomme tale, og da jeg fik hæftet medaljen på min arbejdskittel, faldt der et par tårer. Jeg var rørt og stolt og utrolig lykkelig for, at jeg i 40 år har arbejdet på den bedste arbejdsplads, man kan tænke sig.

Da jeg kom hjem efter fyraften, kom jeg til at tænke på, at der var en vis symbolik i, at medajlen blev hæftet på min kittel, for det er jo den påklædning, min chef og kolleger kender mig i. Mine venner og familie har ofte spurgt, om vi ikke er trætte af at være så anonyme i produktionsafdelingen, men jeg er rigtig tilfreds med min ”uniform”, for jeg det godt med, at der ikke er konkurrence i afdelingen om, hvem der har de smarteste kjoler eller slacks på. Og fordelen er også, at jeg aldrig skal spekulere på, hvilken påklædning jeg skal lægge frem til næste dags arbejde.

Men nu skal jeg til at tænke på passende påklædning, for om to uger skal jeg til København for at takke Hendes Majestæt Dronningen for medaljen, den dag kan jeg ikke vælge min kittel. Nu er det jo en konfektionsfabrik, jeg arbejder på, fabrikkens speciale er kjoler til kvinder, både gallakjoler, festkjoler og billige aftenkjoler, og lige nu bruger jeg mine pauser til at kigge på kjolemodeller i vores showroom. Mine kolleger mener, at jeg bør vælge en stilren aftenkjole, gerne i et klassisk snit og ikke alt for spraglet, dertil en figursyet matchende jakke.

Selvfølgelig skal jeg ikke ankomme til Amalienborg i en gallakjole eller en udringet cocktailkjole, men jeg vil gerne selv vælge beklædningen til ceremonien. For mig er det vigtigt at være velklædt til forskellige arrangementer og fester, jeg har en god smag, men det vigtigste for mig er, at jeg føler mig tilpas i tøjet, og det gør man, når man kan bevæge sig frit i tøjet, at man ikke er nervøs for, at kjolen krøller, eller skulderstropperne falder ned og mest af alt, at stoffet er et lækkert naturmateriale, som man kan svede i, uden det giver skjolder under armene.

Jeg skal til at beslutte mig for, hvilken kjole eller dragt jeg skal vælge, for den passende påklædning fylder alt for meget i mit hoved, jeg er begyndt at drømme om kjoler om natten, drømme at jeg har taget fejl af en aftenkjole og en sommerkjole, en kjole hvor lynlåsen sidder fast, en anden gæst der er iført en kjole magen til min. Derfor skal jeg beslutte mig hurtigt, således at jeg i det mindste kan få min nattesøvn inden besøget hos dronningen.

Disclaimer

Skriv en kommentar