Bredbånd til yderområderne

Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 har meddelt, at de vil samarbejde om etablering af master og kabler, så bredbåndsdækningen i Danmarks yderområder kan blive sikret.

Administrerende direktør i GlobalConnect, Niels Zibrandtsen, udtaler at de 4 selskabers mål, er at dække de huller inden for fastnet, mobilnet og bredbånd, som i dag er dårligt dækket. Selskaberne vil tage udgangspunkt i Erhvervsstyrelsens dækningskort, og derudover skal der laves flere analyser, siger Niels Zibrandtsen.

4 teleselskaber

Niels Zibrandtsen udtaler ligeledes, at de 4 selskaber er gået sammen for at sprede udgifterne til etablering af blandt andet master og kabler. Den fælles investering rækker dog ikke helt, hvis projektet skal realiseres. Kommunerne bliver nødt til at bidrage med en smidigere og mere enkel proces omkring masteansøgninger.

Hvis mastelejen blev sat ned, kunne det være en medfinansierende faktor, tilføjer han. Hvilke bredbånd priser det bliver, vides ikke, men forhåbentligt bliver det billigt bredbånd, så alle kan være med.

Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 fremhæver, at der ikke er enighed om TDC´s udspil, men de vil gerne have dem med i deres samarbejde. Selskaberne har endnu ikke været i kontakt med TDC omkring et muligt samarbejde.

Forslaget kommer kun få uger efter TDC´s udspil, som går ud på, at etablere en statsfond. Læs meget mere om forslaget på Pengeguru.dk.

Disclaimer

Skriv en kommentar