Træt af vintermørket

Vi er virkeligt ved at være godt trætte af vintermørket og det dårlige vejr. Her i slutningen af marts er det virkeligt surt. Selv om dagene er blevet lidt længere, så er det altså træls at stå op i mørke og skulle cykle på arbejde i regnvejr. Og så den samme vej hjem sent på eftermiddagen også i mørke og regn.

Derfor har vi besluttet at tage på en lang weekend til et sted, hvor vejret er bedre, og hvor der er noget spændende at se. Mest for at få mere lys i ansigtet – men også fordi vi trænger til at holde lidt fri fra arbejdsræset. Vi har ikke nogen børn, så det er nemt for os at arbejde i skolernes vinterferie. Kollegerne bliver glade, fordi de kan være sammen med deres børn. Vi kan så tage et par dage fri senere.

Billig flyvning?

Jeg var derfor inde på nogle rejsebureauers sites for at finde en billig tur sydpå. Det er bare for kedeligt: Spanien, Spanien, Spanien. Der har vi været en masse gange.
Globussen står i vindueskarmen. Jeg går hen til den og kigger på Middelhavsområdet. Det kan være, vi skulle tage en tur til Jerusalem? Nej, det tør jeg ikke. Vi hører om urolighederne i Gaza, så det er vist ikke en god idé. Får øje på Grækenland, som jeg holder meget af. Jeg har bestemt mig:

Går ind på en af de der sider med billige flybilletter. Og favoritten er jo klart https://www.rejsepriser.dk/

Kigger lidt rundt omkring. Athen kunne være en løsning. Søger videre på sitet. Det ender med, at jeg finder 2 flybilletter til Thessaloniki. Direkte fra København. Ingen mellemlandinger og tidsspilde. Sætter mig til at læse om den by og finder ud af, at det er dér, at historien virkelig kan ses og mærkes. Lærer også, at det faktisk er en by, som i dag anses for at være et gastronomisk paradis. Perfekt. Argumenterne for, at det bliver Thessaloniki, er på plads: Vi er glade for at lære om et lands historie, og vi elsker at smage på det lokale køkken.

Disclaimer

Skriv en kommentar