Vi har købt nyt hus

Vi har lige købt os et nyt hus. Efter at have sonderet markedet gennem længere tid, kom det helt rigtige hus lige pludselig til salg. Og vi var slet ikke i tvivl. Det var lige nøjagtig drømmehuset for os. Masser af plads og albuerum både indendørs og udendørs. Og med lige det antal værelser, som vi har brug for.

Vi var ude at se huset et par gange inden vi tog den endelige beslutning og slog til på købet. Men allerede fra vi så billederne af huset hos ejendomsmægleren, var vi slet ikke i tvivl om, at det var det hus vi gerne ville eje. Men vi skulle selvfølgelig tjekke, at alt nu var som det skulle være, så vi bedst muligt kunne sikre os mod ubehagelige overraskelser.

Heldigvis har vi flere venner, som kunne hjælpe os med opgaven med at kigge huset igennem. Vennekredsen tæller bl.a. både en elektriker, en tømrer og en murer. Så vi havde simpelthen dem alle sammen med ude og kigge det hele igennem. Og de sagde alle god for, at det var et fint hus vi havde kig på.

Huset er i rigtig fin stand. Men der er nu alligevel nogle ting, som vi gerne vil have lavet. Sådan er det nok altid, når et hus skifter ejer. Blandt andet vil vi gerne have monteret nogle nye flotte dørgreb, som vi har set i en annonce i et boligblad. Og så skal der også skiftes nogle gulvtæpper og sættes noget nyt tapet op. Og inden vi flytter ind, skal det hele da også lige have en omgang maling. Men ellers er der faktisk ikke så mange ting vi skal have lavet indendørs inden vi kan flytte ind. De forrige ejere har både lavet nyt badeværelse og køkken og også alle de elektriske installationer er stort set helt nye. Det er dejligt, når man kan se, er der er styr på sådan nogle ting. De sparer både os for en masse arbejde og gør også, at vi ikke skal bruge så mange penge til at starte med.

Men udendørs er det lidt en anden snak. De tidligere ejere af huset er tydeligvis ikke havemennesker, så der er en hel del opgaver at tage fat på udenfor. Der er både noget hegn, som skal skiftes og en del blomsterbed, som trænger til en kærlig hånd. Og sidst men ikke mindst er der græsplænen. Den trænger virkelig til at der bliver gjort noget.

Det er på det nærmeste slet ikke nogen græsplæne. Det er snarere en mosplæne. Der er nemlig kæmpestore områder af plænen, hvor der ikke gror andet end mos. Så det skal vi helt sikkert have gjort noget ved. Og det skal ske allerede i år. Jeg håber, at vi kan klare det ved at give hele græsplænen nogle ture med vores elektriske mosfjerner. Men hvis det ikke er nok, må vi tage skrappere midler i brug og få fat i en vertikalskærer. Jeg håber ikke det bliver nødvendigt. Men nu må vi se.

 

Disclaimer

Skriv en kommentar