Fed bryllupsrejse

Da vores datter, Stine, for tre år siden skulle giftes med sin kæreste gennem fire år, faldt det tidsmæssigt ganske heldigt ud for Stine og Jakob. Sagen var, at min kone og jeg lige inden, de unge annoncerede det forestående bryllup, havde fået solgt vores ret store parcelhus ganske godt, fordi vi nu ikke længere havde hjemmeboende børn og derfor ikke havde behov for så meget plads.

I stedet havde vi købt en ejerlejlighed til en pris, der var cirka en million kroner lavere end den sum, vi havde fået for huset, som var tæt på at være gældfrit, da vi solgte det. Resultatet var, at vi rent faktisk var temmelig godt ved muffen på det tidspunkt.

Så da de unge havde fortalt os den glade nyhed, at de ville gifte sig, foreslog min kone, at vi brugte en mindre del af vores rigdom på at give dem en rigtig flot bryllupsgave. Vi begyndte at drøfte, hvad det så skulle være, og det var faktisk en smule vanskeligt at finde på noget relevant til den pris, vi havde snakket om – nemlig omkring et halvt hundrede tusinde kroner.

Det var min kone, der fik den ide, at vi kunne forære dem en bryllupsrejse med Nicks Amerika, der skulle sige spar to i forhold til, hvad de hidtil havde oplevet af rejser. Det var en god ide, for vi vidste, at Stine og Jakob meget gerne ville ud at rejse, men der var den gang ikke så meget højvande i kassen, at de kunne tillade sig noget særligt eksotisk.

Derfor valgte vi at melde tidligt ud til de unge, at vores gave skulle være en bryllupsrejse, og vi skulle nok arrangere det hele, men de måtte ikke få noget at vide om, hvor de skulle hen. Vi aftalte, at de afsatte to uger til rejsen, og ellers skulle de ikke bekymre sig om mere.

Nu var det så vores opgave at finde et eksotisk rejsemål, som kunne få dem til at spærre øjnene op. Denne gang var det min tur til at få den rigtige ide, da jeg foreslog, at vi købte en rejse til Hawaii til dem. Selvfølgelig, sagde min kone straks, det er da helt indlysende.

Vi gik i gang med at finde ud af, hvilket bureau der kunne påtage sig sådan et arrangement. Det var nu ikke så vanskeligt, efter at vi havde googlet Hawaii rejser. Vi valgte en lidt mindre kendt rejsearrangør, fordi deres hjemmeside var meget tillidvækkende.

Jeg valgte at sende en mail til firmaet, hvori jeg forklarede vores ærinde og nævnte de relevante datoer. Dagen efter blev jeg ringet op af en meget imødekommende mand fra firmaet. Han bedyrede, at det ikke ville være noget problem at arrangere sådan en rejse, for bureauet har masser af gange tidligere arrangeret netop bryllupsrejser til Hawaii. Og faktisk også for min gamle skolekammerat Jesper Windahl fra København.

Vi fik tilsendt billetterne, og jeg skal love for, at der vat et brudepar, der gjorde store øjne, da de åbnede deres gave, som jo blot var en kuvert. Det blev en helt uforglemmelig oplevelse for de to unge.

Disclaimer

Skriv en kommentar