Investor og bedrageri

Jeg er fri. Lidt forvirret og ved ikke helt, hvad jeg skal gøre med mig selv. Det er virkeligt ikke nemt lige pludseligt at være fri. Til at gå på bar. I supermarked. På arbejde. Møde mennesker. Efter 2 år i fængsel er jeg naturligvis glad for at være på fri fod igen. Jeg har fået et job. Har også fået en lille bolig anvist. Fremtiden skulle være ok for mig.

Jeg begik bedrageri

Grunden til, at jeg har været i fængsel, var selvfølgelig, at jeg begik en forbrydelse. Bedrageri og Straffelovens §279. Det er lidt for nemt at bedrage intetanende mennesker. Og det benyttede jeg mig af. Det startede med, at fristelsen blev for stor. Og da det lykkedes for mig at få nogle ekstra penge imellem hænderne, ja så to det ene det andet med sig. Større forbrug bliver lige pludseligt til større og dyrere behov. Jeg røg ind i den onde cirkel og begik altså, hvad der kaldes for bedrageri og økonomisk kriminalitet.

Og selvfølgelig blev jeg afsløret. Der er dygtige folk i politiet. Hvem det var, der fik mistanke til mig, ved jeg den dag i dag ikke. Det er sådan set også ligegyldigt. Jeg har afsonet min straf. Og det er jeg glad for. Jeg kunne have risikeret at få en meget længere straf. Men takket være min advokat fik jeg kun 2 år. 24 lange og ensomme måneder. Jeg kunne have risikeret at få 48 måneder. Men det fik min advokat altså heldigvis afværget. Tak til ham.

En god forsvarsadvokat

Jeg har ikke set ham siden retssagen. Kommer nok heller ikke til det. Han har sikkert endnu mere travlt i dag, end da han var min forsvarsadvokat. Jeg havde fundet ham, fordi jeg ikke turde stole på den advokat, de havde givet mig. Jeg havde jo ligesom vænnet mig til at skulle have det bedste af det bedste. Så jeg var på nettet, hvor jeg søgte efter ”Advokat strafferet”. Han var den første på listen, der kom frem i min browser. Jeg ringede op til ham og forklarede ham sagen fra min side. Han var villig til at tage min sag. Det kostede naturligvis et stort honorar. Men hellere det, end en længere fængselsstraf.

Masser af succes

I dag er han en meget succesfuld advokat. Forsvarsadvokat. Jeg har tit hørt om ham i medierne. Han giver ofte interviews til nysgerrige journalister, der bare vil snage i folks private sager. Jeg burde faktisk ringe ham op og fortælle ham, at jeg er taknemlig for alt, hvad han gjorde for mig. Men har jeg lyst til det? Egentlig ikke. Det vil bare minde mig om en meget dårlig periode i mit liv. Om den periode, der fik mig til at begynde at bedrage folk. Jeg vil ikke huske den periode. Jeg vil videre i mit liv. Med gode og dårlige erfaringer. Bare ikke flere kriminelle erfaringer. Jeg tror ikke, at jeg kan sige det tilstrækkeligt mange gange: Jeg vil ikke i fængsel igen. Nogensinde. Hvis man ikke har været i fængsel, så ved man ikke, hvor ødelæggende det er for en. Jeg ved det nu. Og jeg kommer ikke tilbage dertil. Aldrig.

Disclaimer

Skriv en kommentar