Jeg er begyndt at lægge puslespil

Efter at jeg er gået på pension, har jeg haft behov for at få mig en hobby.

Selvfølgelig er der altid lidt opgaver i huset jeg kan gå i gang med, men det er bare ikke nok til at fylde tiden ud. Og det vil nok også blive temmelig kedeligt og trivielt, hvis al min tid skulle gå med at gøre rent og rydde op i gamle sager. Det er ganske enkelt alt for kedeligt.

Nej, så nu har jeg altså kastet mig over at lægge puslespil. Det var faktisk en af mine gode veninder, Oda, som foreslog mig, at puslespil ville være en god beskæftigelse. Oda har selv kastet sin kærlighed over puslespillene og lægger utrolig mange af dem. Hun er faldet for webbutikken hyggeonkel.dk, som fører et helt fantastisk udvalg af puslespil.

Så jeg skulle selvfølgelig også have et kig på Hyggeonkel. Og hold da helt op, sikke mange muligheder der er. Det tog mig faktisk næsten tre dage at vælge mine første to puslespil. Og så var jeg endda stadig i tvivl, om jeg nu også havde valgt de rigtige. Men de var altså ganske fine. Jeg valgte to spil på hver 500 brikker. Og synes egentlig selv, at jeg blev ganske hurtigt færdig med at lægge dem. Det tog kun nogle få dage, så var jeg klar til at bestille nye puslespil hjem.

Nu var jeg blevet modig, så jeg bestilte igen to spil. Denne gang et med 1000 brikker og et med 3000 brikker. Det på 1000 brikker gik det ganske kvikt med at få lagt. Og nu er jeg godt i gang med det på 3000 brikker. Men så begynder der altså også at være lidt udfordring i det. Det er ikke bare sådan lige, der skal arbejdes for sagen. Men jeg skal nok få det hele til at passe sammen.

Når jeg en gang bliver rigtigt rutineret kan det da være, at jeg skal give mig i kast med at lægge det allerstørste puslespil der findes. Men det er nu altså ikke noget, som jeg giver mig i kast med lige foreløbig. Jeg skal i hvert fald have ryddet lidt mere op først. For ellers har jeg slet ikke plads til sådan et stort puslespil. Hele 48.000 brikker er der i verdens største puslespil. Det er godt nok voldsomt. Måske jeg skal slå mig sammen med Oda, så vi kan lægge det i fællesskab. Så kan det måske også foregå hjemme hos hende og Bjarne – det vil passe mig lidt bedre ?

En af de ting, som jeg rigtig godt kan li’ ved at lægge puslespil er, at det er en beskæftigelse, som man kan gå til og fra, som man har tiden og lysten til det. Der er ikke noget tidspres på, hvor hurtigt man skal være færdig. Og har man nogle dage, hvor man rigtig har lyst til at sysle med brikkerne, kan man gøre det. Og har man omvendt dage, hvor der ikke er tid eller lysten bare ikke er der, så kan man holde en pause.

Jeg tror helt sikkert, at puslespil er den rigtige hobby for mig. Og det varer ikke mange dage nu, så skal jeg vist have et par nye spil hjem fra Hyggeonkel igen. Jeg glæder mig allerede ?

 

Disclaimer

Skriv en kommentar