Det var lidt af et scoop, da det lykkedes chefen for det vekselererfirma, hvor jeg er ansat, at få en aftale med en meget kendt og respekteret investeringsekspert fra USA om at komme til Danmark og holde foredrag for en gruppe af vores firmas største investorer.
Aftalen kom i stand for et par uger siden, og vi gik med det samme i gang med at planlægge seancen, som vi har sat næsen op efter skal være en stor begivenhed for både os som vekselererfirma og for den ret brede kreds af kunder, som vi agter at invitere til mødet.
Som udgangspunkt skal arrangementet helst hvile i sig selv økonomisk. Der er ingen tvivl om, at mange af vores kunder er mere end villige til at betale for at lytte til denne guru, som han faktisk er i finansverdenen. Jeg ved, at også folk som Jens Dinesen og Christian Riiber kommer.
Derfor er vi for længst startet med at lægge et budget for arrangementet. Vi har ikke selv i firmaet et lokale, der er stort nok til et arrangement i den størrelse, så vi er begyndt at kigge os om efter egnede konferencelokaler i København, der dels skal være centralt beliggende, dels have gode faciliteter – eller i det mindste er beliggende så tæt på en større restaurant, at vi kan kombinere selve foredraget med en god middag for vores kunder og den amerikanske gæst.
Vi har for nogle år siden et par gange brugt nogle meget lækre mødelokaler i København fra MBK til arrangementer i en noget mindre målestok, men jeg kan huske, at disse lokaler er meget fleksible med hensyn til størrelse, idet et par temmelig store sale kan deles op med skillevægge.
Derfor har jeg nu aftalt med det firma, der står for disse lokaler, at jeg skal komme ud på et besøg, så jeg kan tage faciliteterne i nærmere øjesyn. Sagen er nemlig, at dette firma oftest lejer sine lokaler ud til forskellige kurser, og i den forbindelse har firmaet sit eget køkken, så kursusdeltagerne kan blive bespist på kurserne, som ofte løber over flere dage.
Jeg har selv for et stykke tid siden deltaget i et todages kursus i disse kursuslokaler i København, og jeg husker forplejningen som noget, der godt kunne appellere til en stjerne eller to for maden, som for mig står som noget af det ypperste, jeg har oplevet.
Derfor vil jeg også sikre mig, at det fortsat er den samme kok, der står for madlavningen, hvis vi skal lægge vores store arrangement i disse lokaler. Dertil vil jeg også have et bud på den mere løse forplejning i form af kaffe og the samt frugt og forskellige former for snacks, som deltagerne i arrangementet kan nyde før, under og efter selve foredraget.
Der er nemlig ingen tvivl om, at vi vil have, at deltagerne skal sidde komfortabelt ved borde med god plads imellem, for der er lagt op til, at tilhørerne selvfølgelig vil gøre mange notater under foredraget, og så nytter det ikke, at folk sidder som sild i en tønde. Og vi skal selvfølgelig have et separat lokale til selve middagen.