Vennetjenester kan være farlige

Hvem vil ikke gerne hjælpe sine venner? Det vil jeg i hvert fald gerne, men problemerne opstår når det at hjælpe ender med at blive noget der forventes eller måske endda bliver fremsat som et krav. Det er i hvert fald noget som jeg ikke selv takler særlig godt og det kan ende med at ødelægge venskaber.

Ikke at jeg er nået dertil, men et par gange har det været tæt på og jeg har været nødt til at sige fra overfor vedkommende. Det har nogle gange været ret ubehageligt, men det har heldigvis ikke ødelagt vores venskaber og tager man en ærlig snak om det, så er der heller ingen sure miner.

Tiden er værdifuld

Når man arbejder et fuldtidsjob mandag til fredag og forsøger at drive en online markedsføring forretning i sin fritid, så er der pludselig ikke meget tid tilbage. Familie og venner skal passes og man bliver også nødt til at sove et minimum af timer så man kan fungere bare nogenlunde normalt.

Normalt sælger jeg ikke min tid for penge (altså udover når jeg er på mit job). Jeg vil gerne udover den form for indtægt, da det nu engang er sjovere at tjene penge mens man sover. Derfor har jeg heller ikke solgt min tid til venner eller ret mange kunder, men den tid jeg bruger på vennerne går jo fra min egen fritid.

Enten går det udover den bedre halvdel, søvnen eller min online forretning. Så derfor kan jeg ikke hjælpe venner ubegrænset. Eksempelvis talte jeg med en rigtig fin fyr som sælger skjorter til mænd. Hans webshop www.billeshirts.com sørger for at den danske forretningsmand går pænt klædt til en fornuftig pris.

Jeg kunne naturligvis sagtens have hjulpet ham uden at tage noget for det, men det havde betydet at det ville koste på mine andre forretninger. Skulle jeg være villig til at lade min passion få mindre tid for at en andens passion fik mere?

Du er sikkert enig med mig i, at man bliver nødt til at finde en balance. Hvor denne grænse skal gå vil afhænge af den enkelte og jeg kan ikke sige hvad der er rigtigt eller forkert. Nogle mennesker bruger hele deres liv på at hjælpe og leve for andre og har det godt med det.

Sådan er jeg ikke og jeg vil ikke ligge på mit dødsleje engang og fortryde at jeg ikke gjorde de ting som JEG havde lyst til at drømt om fordi jeg brugte alt min tid på at hjælpe andre med deres drømme.

Disclaimer

Skriv en kommentar